T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / HORASAN - Şehit Uğur Gülmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Makina Teknolojileri Alanı

Makina Teknolojileri Alanı

MAKİNE BAKIM ONARIM DALI

Tanımı:

Makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Makine teknolojisi alanında makine bakım ve onarımcısı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

MAKİNE BAKIM ONARIMCISI

Tezgâh kurulumunu yapan, tezgâhların bakım kataloglarını inceleyerek arıza tespitini yapan, arızalı parçayı onaran ya da yenisi ile değiştiren tezgâh ve makinelerin periyodik bakımlarını yapan, nitelikli kişidir.

Görevleri

Sistemi çalışır durumda tutmak, Makinelerin periyodik bakımını yapmak, Arıza tespiti yapmak, Onarım yapmak, Makine yerleşimi yapmak, Makine montajı yapmak, Meslekî gelişim ve sanayicilere rehberlik yapmak, Temel tesviye işlemleri yapmak, Elektrik ve elektronik sistemlerin bakım ve onarımını yapmak, Hidrolik-Pnömatik sistemlerin bakım ve onarımını yapmak, Gerektiğinde bakım ve onarım için aparat tasarımı yaparak uygulamak, Sistemi işletmeye almak, Bakım kataloğunu incelemek, İş organizasyonu ve planlama yapmak, İş güvenliği kurallarına uymaktır. ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI İyi aydınlatılmış fabrika ve atölye ortamlarında çalışır. Genellikle bireysel çalışılır. Çalışma ortamları zaman zaman gürültülü olabilir. Çalışma saatleri iş yoğunluğuna göre değişebilir. ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Makine imalatı yapan fabrikalarda, makine satış hizmeti veren firmalarda, işletmelerin bakım onarım, servis, montaj vb. birimlerde iş bulma imkânına sahiptirler. Kendilerine ait tamir ve bakım servisi de kurabilirler.

          

                           Makine Teknolojileri Bölümü Tanıtımı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2014 - Güncelleme: 25.05.2023 14:08 - Görüntülenme: 1231
  Beğen | 3  kişi beğendi