Şehit Uğur Gülmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mümtaz Turhan Mahallesi Eğitim Caddesi Horasan/Erzurum
Vizyon
İlim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, milli, manevi, kültürel değerlerini yaşayan ve yaşatan , hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, yüksek moral değerlere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çalışkan ve başarılı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin temel bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamak ,kendilerine ve başkalarına değer veren araştırma ve öğrenmeye istekli ,milli ve ahlaki değerlere saygılı ,Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, gelişen ihtiyaçlara cevap verebilcek bilgi ve donanımlara sahip, hedefleri olan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Mesleki eğitim merkezimiz olarak: Potansiyel işsiz durumuna düşebilecek; örgün eğitimden ayrılan tüm gençleri ve mesleksiz tüm insanlarımızı tüketen insan olmaktan üreten, çağdaş, teknolojiyi yakından takip eden ve uygulayabilen, ülkemizin ilerlemesinde önemli roller üstlenebilecek esnaf ve sanatkârlar olarak yetiştirmektir.
Yatakhane Koğuşu :11
Öğretim Şekli :TAMGÜN TAMYIL
08:00 - 12:00 ÖĞLE ARASI 13:00 - 17:00
Lojman
12 - 100 METREKARELİK 12 DAİRELİ KALORİFERLE ISITILAN TEK BİR BİNA
Ulaşım
Ulaşım İlçe merkezinden belediye otobüsleri ve ticari taksiler sağlanmaktadır.İl merkezinden diğer illere havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanabimektedir.
Yerleşim Yeri
Horasan İlçesi Erzurum ilinin doğusunda Aras nehrinin kenarında kurulmuştur. Yüzölçümü 1662 Km2 dir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1650 mt´
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Yerleşke Yerleşim Yeri Türü: İlçe Merkezi İlçe Merkezine Uzaklığı: 2 km. İlçe Merkezine Ulaşım İmkânları: Horasan - Erzurum arası taşımacılık yapan Horasan Belediyesi araçları ve şehir içi taksiler İl Merkezine Uzaklığı:80 km.